dossier

Het Klimaatakkoord

Terug naar dossiers

Podcast BNR Energie is van start

02-07-2024

De vierde aflevering van BNR Energie met presentator Remco de Boer is nu te luisteren hier. Annelies Huygen gaat onder anderen in op de geschiedenis van de energiemarkt en de systeem verandering waar wij voor staan.

Deze podcast is onderdeel van een zoektocht van Remco de Boer naar de vragen rondom energietransitie. Twee keer per week komt een nieuwe gast aan tafel om zijn visie te delen over de transitie. De gasten zijn: Andre Bosman (VVD),  Hans Timmers (NWEA, NVDE), Joris Wijnhoven (Greenpeace), Annelies Huygen (TNO, hoogleraar UvA), Stientje van Veldhoven (D66), Pieter Boot (Planbureau voor de Leefomgeving), Roger Miesen (RWE), Hans Grünfeld (VEMW), Agnes Mulder (CDA) en Ingrid Thijssen (Alliander).

De Nederlandse gasassociatie KVGN ondersteunt deze podcast. Arendo Schreurs, directeur communicatie en public affairs van NOGEPA en lid van KVGN: ‘De energietransitie is een van de grootste uitdagingen waar we in Nederland voor staan. Remco de Boer zal in zijn serie podcasts er zeker in slagen de reële en ongetwijfeld moeilijke vragen bloot te leggen. Diepgaande discussie over ons toekomstig CO2 vrije energiesysteem is nodig om de transitie goed vorm te geven. De samenwerkende bedrijven in de gassector, verenigd in KVGN, doen daar graag aan mee’.