dossier

Noordzee systeemintegratie

Terug naar dossiers

Mariken Betsema benoemd tot eerste Burgemeester van Jouw Noordzee

Aan de vooravond van de Wereldhavendagen Rotterdam is Mariken Betsema benoemd tot de eerste Burgemeester van Jouw Noordzee. Z.K.H. Carlos de Bourbon de Parme en Arno Bonte, Wethouder Duurzaamheid en Energietransitie van de Gemeente Rotterdam, hingen haar de ambtsketting om tijdens de openingsavond van de Green Line to the Future van SummerLabb. De Burgemeester van Jouw Noordzee is een initiatief van SummerLabb en ECN part of TNO.

De eerste Burgemeester van Jouw Noordzee

Mariken Betsema was één van de drie kandidaten die nog in de race was om de eerste Burgemeester van Jouw Noordzee te worden. Naast haar bevonden ook Wart Luscuere en Inez Flameling zich in de Top 3. Mariken Betsema mag zich Burgemeester van Jouw Noordzee noemen voor het komende jaar. En ze heeft een volle agenda: de jaaragenda begint met deelname aan de Wereldhavendagen Rotterdam samen met verschillende experts van de Noordzee en zal vervolgd worden met maandelijkse activiteiten die elk iets met de Noordzee te maken hebben. Ze zal niet alleen in gesprek gaan met stakeholders op de Noordzee, maar vooral met het Nederlandse publiek over wat zij belangrijk vinden als het gaat om onze zee.

De installatie van de Burgemeester vond plaats tijdens de feestelijke avond op The Green Line to the Future van SummerLabb. Tijdens deze avond kwamen naast de drie kandidaat-burgemeesters verschillende mensen aan het woord waarom zij achter de nieuwe Burgemeester staan. Zo gingen Theo van de Gazelle, Jacqueline Vaessen en Rene Peters in gesprek met Jan Douwe Kroeske over de energietransitie die plaatsvindt op de Noordzee.

Een initiatief van SummerLabb en ECN part of TNO

Begin dit jaar zijn SummerLabb en ECN part of TNO de campagne voor de Burgemeester van Jouw Noordzee gestart. Er vinden allerlei veranderingen plaats op de Noordzee, maar deze zijn niet altijd bekend. Met de Burgemeester van Jouw Noordzee willen SummerLabb en ECN part of TNO de Noordzee en alles wat daar gebeurt – van visserij tot het winnen van windenergie – naar het brede publiek brengen.

Wereldhavendagen Rotterdam

De Burgemeester van Jouw Noordzee kan na haar benoeming direct aan de slag. Ze is de komende drie dagen te vinden op the Green Line to the Future van SummerLabb tijdens de Wereldhavendagen Rotterdam. Daar zal ze, samen met vele andere Noordzee-experts, beschikbaar zijn om alle vragen van het publiek over de Noordzee te beantwoorden. Op The Green Line, langs de kade langs de Rijnhaven, zijn acht containers te vinden waarin verschillende SummerLabb partners hun duurzame innovaties presenteren. The Green Line to the Future eindigt voor Hotel New York waar de grote SummerLabb Quiz gespeeld wordt. Het thema van de Wereldhavendagen is ‘Energize’.

De Green Line to the Future is op vrijdag 7, zaterdag 8 en zondag 9 september geopend van 10.00 tot 18.00 uur op de Kop van Zuid. Voor meer informatie over de Burgemeester van Jouw Noordzee, kijk op www.burgemeesetervanjouwnoordzee.nl

Wil je alvast een bericht aan de nieuwe Burgemeester van Jouw Noordzee sturen, dan kan dit naar burgemeester@burgemeestervanjouwnoordzee.nl.

Dit bericht is vrij te verspreiden. Voor meer informatie, media aanvragen of foto’s, kunt u contact opnemen met Noor Vos / 06-39140745.