dossier

Het Klimaatakkoord

Terug naar dossiers

‘Energie in het Kort’: 8 korte video’s over de energietransitie

In maart 2021 lanceerde KVGN de campagne Energie in het Kort. Met deze campagne wil KVGN u informeren over de energietransitie. Wat is er nodig om in 2050 klimaatneutraal te zijn en welke oplossingen zijn er om ons hele energiesysteem te verduurzamen? Ook komt de rol van duurzame gassen aan de orde, nu en in het energiesysteem van de toekomst.

De campagne ‘Energie in het kort’ bestaat uit informatieve video’s over de belangrijke thema’s op weg naar een duurzaam energiesysteem. Vragen worden beantwoord als: Hoe gaan we 8 miljoen huizen verduurzamen vóór 2050? Hoeveel windmolens gaan we bouwen op de Noordzee? Wat zijn duurzame gassen eigenlijk, en waarom willen we duurzame gassen? En hoe maken we een slim energiesysteem, waarin warmte, elektriciteit en gassen aan elkaar gekoppeld zijn?

In iedere aflevering wordt een thema door presentator Bart Meijer uitgelegd. Zijn uitleg is fris en helder, en bovendien voorzien van mooie animaties. In elke aflevering gaat Bart naar een expert die hij een aantal vragen voorlegt. De video’s duren 5 minuten, waardoor je heel snel geïnformeerd wordt op een leuke manier.

U kunt alle video’s bekijken op de website.