Events

Terug naar events

Fusie Oranje-Nassau Energie en Dyas

20-12-2018

Amsterdam, 20 december 2018. ONH en SHV Holdings (SHV) maken bekend dat zij overeenstemming hebben bereikt over de fusie van de upstream energiebedrijven Oranje-Nassau Energie (ONE) en Dyas in een nieuwe combinatie die ONE-Dyas zal gaan heten. 

De Raad van Bestuur van ONE-Dyas zal bestaan uit CEO Robert Baurdoux (huidige CEO van Dyas), Executive Director Alexander Berger (huidige CEO van ONE) en CFO Chris de Ruyter van Steveninck (huidige CFO van ONE).

Robert Baurdoux, CEO van Dyas:
“Ik kijk echt naar uit naar het samenbrengen van deze twee bijzondere teams en te bouwen aan de volgende fase in onze gezamenlijke geschiedenis en prestaties. Dit nieuwe bedrijf heeft veel potentie om verder te groeien en aanspraak te maken op een prominente positie in de energiesector.”

Alexander Berger, CEO van ONE:
“Ik ben zeer verheugd over de samenvoeging van de kwalitatief hoogwaardige portfolio’s van ONE en Dyas en het bijeenbrengen van de deskundige teams van beide bedrijven. Ik ben ook enthousiast over het groeipotentieel en geloof dat we met de kennis en toewijding van onze mensen kunnen bijdragen aan de lokale energiebehoefte als onderdeel van de energietransitie.”

ONE-Dyas, met een gecombineerde gas- en olieproductie van zo’n 35.000 vaten per dag, wordt een prominente speler met de focus op de Noordzee en een ervaren, technisch en ondernemend team dat het track-record verder kan uitbouwen. Deze positie zal ONE-Dyas in staat stellen om gebruik te maken van mogelijkheden voor verdere groei door het realiseren van synergie, het delen van kennis en door het continu optimaliseren van de portfolio, welke momenteel evenwichtig verdeeld is tussen olie en gas en tussen geopereerde en niet-geopereerde velden.

De combinatie, gesteund door betrokken private aandeelhouders en een sterke financiële positie, heeft de beschikking over ruime financiële middelen om de groei-ambities van de op Noordzee gerichte activiteiten te financieren.

ONH, het moederbedrijf van ONE, zal 51% van de aandelen in ONE-Dyas bezitten en SHV 49%. De Raad van Commissarissen van ONE-Dyas zal bestaan uit voorzitter Marcel van Poecke, meerderheidsaandeelhouder in ONH, Jan Onderdijk, aandeelhouder in ONH en Ricardo Kandelman, lid van de Raad van Bestuur van SHV.

Voordat de fusie kan worden voltooid zal een aantal wettelijke goedkeuringen moeten worden verkregen. De transactie zal naar verwachting in de eerste helft van 2019 worden afgerond.