alles over:

NOGEPA

In Nederland hebben zo’n 15 bedrijven een vergunning -een concessie- voor het opsporen of winnen van aardgas uit een aangewezen gebied. Deze olie- en gasbedrijven doen onderzoek naar mogelijke gasvoorraden in onze bodem én onder de Noordzee, en zorgen na een boring voor de winning van het aardgas. Deze bedrijven zijn verenigd in NOGEPA, de Nederlandse Olie en Gas Exploratie en Productie Associatie.

NOGEPA behartigt de belangen van deze bedrijven en wil open en transparant een bijdrage leveren aan de transitie naar een volledig duurzame energievoorziening in 2050. Die veilig is, betrouwbaar, betaalbaar én geaccepteerd. Tot die tijd zal aardgas (als schoonste fossiele brandstof) moeten zorgen voor betrouwbare energie zekerheid

Zie ook: de ladder van 7

NOGEPA kan expertise leveren, maar ook haar infrastructuur te beschikking stellen voor nieuwe energiemodellen, zoals offshore wind, getijden energie of CO2 opslag.

Zie ook: de mix van straks

NOGEPA is het aanspreekpunt voor ministeries, de politiek en allerlei maatschappelijke organisaties. Nationaal én internationaal.

contact opnemen?

Stuur ons een mail

Naam (verplicht)

Email (verplicht)

Onderwerp

Bericht

nieuws

Laatste berichten