mutual indemnity agreement

MIA

Het doel van de wederzijdse vrijwaringsovereenkomst (MIA – mutual indemnity agreement) voor de olie- en gasindustrie is duidelijkheid te scheppen over aansprakelijkheid. Zo is te voorkomen dat er overlappende verzekeringen worden afgesloten om identieke risico’s te dekken voor personeel, installaties of ander materieel. Ieder bedrijf hoeft zich slechts te verzekeren voor de eigen schade die het zou kunnen oplopen.

Inschrijven: Er zijn op dit moment ruim 800 bedrijven die de wederzijdse vrijwaring hebben getekend. De overeenkomst wordt gedragen door zowel NOGEPA als de IRO. Bedrijven die interesse hebben de wederzijdse vrijwaringsovereenkomst te tekenen, kunnen dit doen door een ondertekend exemplaar van de mutual indemnity agreement (MIA) aan NOGEPA te sturen. NOGEPA houdt een register bij van aangesloten bedrijven.

download

documenten

BL-16-180

MIA List Mei 2018

BL-14-41

MIA March 2016 (Tekst en aanvraagformulier)

contact opnemen?

Stuur ons een mail

nieuws

Laatste berichten

Fossiel als springplank voor duurzaam

Bedrijven als Shell, Gasunie en NOGEPA zien zichzelf als springplank voor de energietransitie naar duurzaam, zo bleek op de KIVI-bijeenkomst Moving away from fossil fuels. De transitiekunde, die de verandering van het ene systeem naar het andere bestudeert zoals de energietransitie van fossiel naar duurzaam, is een heus vak. In Continue reading